Splošni pogoji poslovanja in hišna pravila

Splošni pogoji spletne strani Apartma Relax & Beautiful View so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.


Spletna stran je namenjena predstavitvi in rezervaciji bivanja v apartmaju končnim uporabnikom oz. fizičnim osebam in pravnim osebam.


Spletno stran upravlja (v nadaljevanju prodajalec):

ATEOR d.o.o.

Matična številka:6680445000

Davčna številka:SI48702781


Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani, pravice in obveznosti uporabnika in prodajalca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku rezervacije (oddaje spletnega naročila).

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije med prodajalcem in kupcem.


Apartma Relax & Beautiful View bo za nedoločen čas hranila naslednje podatke: ime in priimek gosta, e-poštni naslov, telefonsko številko, naslov in datum rezervacije.


Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

PRIHOD GOSTOV

 • Prihod je po 14. uri, razen ob predhodni najavi v drugem dogovorjenem času z lastnikom.
 • Najemodajalec na podlagi osebnega dokumenta izvede prijavo gosta.
 • V apartmaju lahko bivajo le prijavljeni gostje. Za obiske je treba obvestiti najemodajalca.
 • Pri prevzemu sobe ali apartmaja se z najemodajalcem preveri opremo in inventar, navedeno na seznamu opreme in inventarja.

ODHODI GOSTOV

 • Odhod do 10. ure, razen če ni z lastnikom drugače dogovorjeno.
 • Pri krajših bivanjih, kot so bila prvotno dogovorjena z rezervacijo, se dnevne cene obračunajo po veljavnem ceniku.
 • Ob odhodu gost z najemodajalcem preveri, ali namestitev, oprema in pribor ustrezajo prevzetemu inventarju.
 • Gost je dolžan škodo, ki je nastala v času njegovega bivanja na pohištvu, tleh, oknih, vratih, opremi ali na samem objektu in njegovi okolici (npr. vrtu, hodniku ali parkirišču) ustrezno nadomestiti, oziroma povrniti v denarnem znesku pred svojim odhodom.
 • Storitve v zvezi z bivanjem gosta in nadomestilo za nastalo škodo plača gost najemodajalcu.
 • Pri odhodu preverite vse prostore za primer pozabljenih stvari.
 • V apartmajih ne puščajte nobene hrane, smeti in odpadkov.
 • Posoda naj bo pomita v pomivalnem stroju in zložena v omarice.

REZERVACIJE IN REZERVACIJSKI POGOJI

Na spletni strani kupec izbere nastanitev in trajanje rezervacije. Nastanitev ima svojo ceno, ki je cena/noč in vsebuje zakup nastanitve v določenem terminu. K tej ceni se še doda turistična taksa, ki je odvisna od odlokov občine oz. upravnih enot ter končno čiščenje. Na podlagi tega je izračunan tudi skupni znesek rezervacije.


Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je na spletni strani sklenjena v trenutku, ko kupec zaključi rezervacijski proces in dobi potrditev rezervacije preko e-pošte. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji rezervacije.


Rezervacija se lahko odpove brezplačno do 30 dni pred prihodom.

Ob pismeni potrditvi rezervacije je potrebno vplačilo akontacije v višini 30 % celotnega zneska predvidenega bivanja, preostali del pa 7 dni pred prihodom. V kolikor je datum rezervacije 7 dni ali manj od prihoda gosta, je potrebno plačati celoten znesek rezervacije.


Način plačila za rezervacije opravljene preko spletne stranije možen z nakazilom na TRR podjetja ATEOR d.o.o., s kreditno kartico ali plačilom preko PayPal sistema.

V apartmaju je možno plačevanje le z gotovino.


Rezervacija je zagotovljena po prejetem plačilu akontacije in pismenem potrdilu s strani najemodajalca.


Za nekatere primere najema ali rezervacije se lahko dogovorijo in veljajo drugačni pogoji bivanja, kot so navedeni v teh splošnih obvestilih in pogojih bivanja.


Prenočevanje gostov, ki v sobi ali apartmaju niso prijavljeni in za bivanje niso plačali, ni dovoljeno.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O REZERVACIJI

1. Potrditev rezervacije


Po izpolnitvi rezervacijskega obrazca in potrditvi le-tega, boste preko e-pošte prejeli potrdilo rezervacije. V potrdilu bodo navedeni vsi bistveni podatki rezervacije (termin, št. oseb ipd.) Gost mora pregledati potrditev in v primeru napak, obvestiti nastanitev.


2. Vnos podatkov o gostih


Na vašo e-pošto boste prejeli sporočilo o izpolnitvi podatkov za goste. Preko tega sporočila boste preusmerjeni na spletni portal, kjer izpolnite zahtevane podatke o gostih.

CENE in TURISTIČNA TAKSA

Cene so izražene v EUR/noč. Cene veljajo v trenutku oddaje rezervacije.


Apartma Relax & Beautiful View si bo prizadevala za ažurnost in natančnost podatkov, kljub temu se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena spremeni med obdelavo rezervacije, bo kupcu omogočen odstop od nakupa.


Turistična taksa se zaračuna na dan prihoda in znaša 1,5 € za odraslo osebo na dan in 0,58 € za otroke od 7. do 18. leta starosti.

Otrokom do 7 leta starosti se turistična taksa ne zaračunava.

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec kupcu pošlje račun po potrditvi rezervacije in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo rezervacije. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

SPLOŠNO

Apartma v velikosti 80 m2 je polno opremljen in klimatiziran: posteljnina, brisače, kopalni plašči, copati, kuhinjske krpe, veliki in mali gospodinjski aparati (mikrovalovna pečica, kavni aparat, grelnik vode, opekač kruha, ožemalnik citrusov, penilnik za mleko, električni žar za notranjo in zunanjo uporabo), kuhinjsko posodo, priborom in osnovne potrebščine za pripravo hrane (sol, poper, sladkor) ter pralnim in sušilnim strojem in sušilec za lase, oprema za likanje, radio z budilko. Vsaka od treh sob v apartmaju ima kabelsko TV z ravnim zaslonom.


Apartma ima sef, prostori so opremljeni z detektorji dima. Za čiščenje prostorov in pranje perila imate na razpolago ustrezne detergente, čistilni pribor in čistilni aparat, vključno z papirjem za toaleto, milo, šampon ter balzam, šivalni pribor, pribor za čiščenje obutve ter vrečke za smeti.


Apartma ima masažni bazen za 4 - 6 oseb in infrardečo savno za 2 osebi, z možnostjo neomejene uporabe ter dva ležalnika za relaksacijo in počitek.

HIŠNA PRAVILA

 • Apartma se nahaja v mirnem okolju in je namenjeni počitku in sprostitvi, zato je po 22. uri potrebno vzdrževati red in mir ter biti obziren do sosedov, zato vas vljudno prosimo, da s svojim ravnanjem ne motite reda, miru in spoštujte navedena pravila, še zlasti v nočnih urah (od 22.00 do 06.00) in v času popoldanskega počitka (od 15.00 do 17.00).
 • Pri odhodu in ponoči zapirate vhodna vrata in apartmaja ne puščate odklenjenega. Odprete ga s ključem, ki ste ga prejeli, zato ga ob izhodu imejte vedno pri sebi. Med vašo odsotnostjo naj bodo vrata apartmaja zaklenjena, okna zaprta, razsvetljava in vse električne naprave (TV, štedilnik, bazen in savna) izključne in voda zaprta.
 • V apartmaju je na voljo brezplačen Wi-Fi, geslo je zapisano v apartmaju.
 • Objekt ima talno gretje, razen v glavni spalnici, kjer preverite ali je radiator odprt.
 • Kajenje v apartmaju ni dovoljeno. Kajenje je dovoljeno na terasi, ogorki se ugašajo v pepelnik.
 • Voda iz pipe je pitna. Prosim ravnajte odgovorno s porabo vode.
 • Hišni ljubljenčki niso dovoljeni.
 • Prosimo, da ločujete odpadke, da bomo okolju čim bolj prijazni. Ločevalni zabojniki za smeti se nahajajo na parkirišču, odpadke stekla in papirja pa odstrani najemodajalec na drugo lokacijo.
 • Najemodajalec ne prevzema nikakršne odgovornosti za denar, nakit, vrednostne papirje in ostale predmete, ki jih gosti hranijo v apartmaju in avtomobilih.
 • Gostom sta na voljo dva brezplačna parkirišča. Najemodajalec ne prevzema odgovornosti za varnost vozil, kakršno koli škodo na vozilih ali predmetih, shranjenih v vozilih.
 • Najemodajalec ima pravico v odsotnosti gosta, v posebnih okoliščinah, vstopiti v apartma zaradi preprečevanja nastanka morebitne škode ali nevarnosti.
 • Najemodajalec ima, v skladu z dogovoru z gostom, pravico dostopa do bazena, zaradi vzdrževanja neoporečnosti bazenske vode.
 • Najemnik uporablja vse naprave v stanovanju v skladu z navodili za varno uporabo in skrbi za opremo kot dober gospodar. V kolikor povzroči namerno škodo ali škodo iz malomarnosti, jo je dolžan povrniti
 • Če pride do okvare na vodovodnem ali električnem sistemu ali ostale okvare na opremi, najemnik to sporoči nemudoma najemodajalcu.
 • Požarni red skupaj z oznakami zasilnih izhodov je izobešen v apartmajih. V primeru požara se ravnajte po požarnem redu in se predhodno informirajte o lokaciji gasilnega aparata
 • V primeru neupoštevanja pravil hišnega reda ima lastnik pravico gostu odpovedati nadaljnje bivanje v apartmaju, brez povrnitve stroškov najema.
 • V primeru neustrezne opreme, ki ne sodi v sobo ali apartma, naj se gost dogovori z lastnikom o načinu in stroških hrambe.

KOMUNIKACIJA

Apartma Relax & Beautiful View bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.


Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Apartma Relax & Beautiful View izrecno spoštovala.

POŽARNA VARNOST

 • Ob prihodu v hišo se seznanite z evakuacijskim načrtom ter z namestitvijo gasilnega aparata v objektu.
 • V kolikor opazite požar to nemudoma pokličete gasilce na številko 112. V primeru požara čim prej zapustite hišo. Če je pot zaradi požara zaprta, ostanite v sobi, morebitne reže na vratih zatesnite z mokrimi brisačami in pri odprtem oknu opozorite nase.
 • Gasilni aparat uporabljajte v skladu z navodili. Zloraba aparata se zaračuna.
 • Prosimo Vas za previdnost pri kuhanju. Preden zapustite apartma se vedno prepričajte, da ste izključili električno ploščo in kuhalno ploščo.
 • Vnos vnetljivih in eksplozivnih snovi ali snovi z neprijetnim vonjem v prostore apartmaja je strogo prepovedano.
 • V primeru namernega sproženja požarnega alarma brez vzroka ali sproženja zaradi kajenja, kuhanja ipd., v prostorih kjer je to prepovedano, povzročitelj krije stroške gasilske intervencije.

REKLAMACIJE IN PRITOŽBE

Gost mora nepravilnosti oziroma pomanjkljivosti grajati na kraju samem pri najemodajalcu namestitev v istem dnevu, ko ugotovi nepravilnost.

V primeru, da bi bila po vsebini sodeč reklamacija lahko rešena na kraju samem (npr. pomanjkanje čistoče, opreme, lege itd.), gost pa o nepravilnostih ni obvestil zgoraj navedenih oseb, se šteje, da se je gost s tako opravljeno storitvijo strinjal.

Pisno reklamacijo lahko gost vloži najkasneje v roku osmih dni po končanem bivanju. Reklamacija mora biti utemeljena, z ustreznimi dokazi ali potrdilom, poslana na naslov lastnika nastanitve. Reklamacijo lahko gost pošlje po elektronski pošti na info@ateor.si

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Apartma Relax & Beautiful View se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti, termini ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru, bo Apartma Relax & Beautiful View kupca obvestila o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo termina.

POMOČ IN INFORMACIJE

Za pomoč in dodatne informacije sta gostu na voljo e-naslov info@ateor.si ali telefon 040 602 401 Barbara Logar.

KONČNA DOLOČILA

Splošni pogoji spletne strani www.relaxresort.si pričnejo veljati z dnem 01. 04. 2022.


V primeru spremembe splošnih pogojev poslovanja je Apartma Relax & Beautiful View dolžen pravočasno obvestiti goste.